[Hlavní strana] [Kalendář akcí] [Kontakt] [Pro registrované]

Návrat na hlavní stranu

Momo Chrudim o.p.s., Plstěné výrobky dílny Momo [ Regionální výrobce nebo produkt ]

Momo nová
Momo nová

Momo Chrudim je obecně prospěšná společnost zaměřená na sociální, umělecké a vzdělávací projekty. Provozuje sociálně terapeutickou dílnu Momo pro mentálně, tělesně a zdravotně postižené dospělé v Chrudimi a MŠ Děvčátko Momo ve Slatiňanech. Pořádá různé přednášky, besedy a uměleckořemeslné kurzy pro širokou veřejnost.

Proč právě „Momo“? Inspiraci našli v knize Michaela Endeho Děvčátko Momo a ukradený čas. Je to příběh o čase a naslouchání a také příběh o naší době, ve které nikdo už nemá na nic čas a přitom, kdybychom se jen na chvíli zastavili, zjistili bychom, že všechen svůj čas si nosíme stále s sebou, protože čas našich životů se vždy znovu rodí v našem srdci. Děvčátko Momo tohle dokáže a díky tomu dokáže naslouchat druhým tak, jako nikdo jiný. A protože právě v sociálních službách, umění a pedagogické práci je čas a schopnost naslouchání velmi potřeba, vybrali si děvčátko Momo jako vzor.

V dílně pracují s českou ovčí vlnou. Barví ji, a dále z ní technikou mokrého plstění vyrábí originální obaly na knihy, mobily, kabelky, penálky, tulipány, šperky, prostírání na stoly a další doplňky. Na vzniku výrobků se nejvyšší možnou mírou podílí klienti poskytované sociální služby. Práce v dílně lidem s postižením pomáhá vést samostatnější a smysluplnější život. Výrobky jsou vyráběny ručně, a proto je každý jedinečný.

V dílně pořádají kurzy výtvarných technik, především mokrého plstění. Můžete si přijít vše vyzkoušet a odnést si vlastnoručně vytvořený výrobek z přírodní vlny. V případě zájmu pořádají workshopy plstění ve školkách, školách a družinách. Také mohou uspořádat dílnu pro jinak organizovanou skupinu dětí a i dospělých.

Výrobky z dílny MOMO pod značkou ŽELEZNÉ HORY regionální produkt (od r. 2014), ale také potřeby a vlnu pro plstění si můžete zakoupit v kamenném obchůdku, na e-shopu www.plstime.cz nebo u smluvních partnerů.

Kontakt

Momo Chrudim, o.p.s.
Palackého třída 200, 537 01 Chrudim
tel.: +420 775 780 950
info@devcatkomomo.cz
http://www.devcatkomomo.cz
http://www.plstime.cz

f1-12MAS ŽR piktogram Formanská stezkaEshopTrhyProdej ze dvora


Momo Chrudim, Plstěné výrobky dílny Momo

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km

AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 24.03.2023 v 09:14 hodin

Copyright 1998-2024 © Luděk Šorm